Makedonsko zname English flag Srpsko zname Flamuri Shqiptar
FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Индустријата за метални производи
"Братство Инокс" Охрид се вбројува во редот на најреномираните компании за изработка на садови за домаќинство и прибор за јадење во Југоисточна Европа.

Почетоците на фабриката се во 1949 година, по што следат години на раст и развој подимето "Братство" Охрид. Денес тоа е компанија која на пазарот настапува под трговско име "Братство Инокс" Охрид, со нова, трансформирана, приватна структура на капиталот.

Процесот на продукција во
"Братство Инокс" се одвива на простор од 4000 м2. Стратешка определба на компанијата е софистицираност и долготрајност на нејзините производи.

Производите на "Братство Инокс" се изработуваат од висококвалитетни репроматеријали од западноевропско потекло.

Богатата производна програма опфаќа садови за домаќинство и угостителство во кои може да се готви, чува, транспортира и послужува храна по сите гастрономски стандарди.

Садовите се продуцираат по принципот на "сендвич дно", што овозможува рамномерно донесување на топлината и нејзината максимална искористеност.

Производите за чување и транспорт на храна овозможуваат задржување на саканата температура на храната и до 24 часа. Зафатнината на садовите се движи од 1 до 70 литри.

Заштедата на топлотната енергија при готвењето е (1:3), лесното одржување како и вечноста на ростфрајот, ги прави овие производи практични и посакувани.

Најексклузивна трговска марка на "Братство Инокс" Охрид е "Бисер", садови кои овозможуваат готвење без вода и маснотии, производ дизајниран според современите принципи за здрав живот и заштеда на енергија.

Високиот стандард како и извонредниот перформанс, цена-квалитет на производите, ја вбројуваат компанијата во еден од најбараните продуктори на пазарите во Европа, Блискиот Исток.


Братство Инокс 2010 ©
Сите права се задржани.
ул. 7-ми Ноември б.б. 6000 Охрид
Тел: +389 (0)46 250 312
Факс: +389 (0)46 262 875